Wat een jaar..! Een terugblik op mijn 2012

2012, ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Er is veel gebeurd, veel goeds, maar ook dingen die ik liever niet had meegemaakt. Ik ontmoette mijn tieneridool, kreeg een toffe freelance opdracht, ontmoette de man van mijn dromen, raakte hem kwijt, verhuisde naar een fijne kamer, had veel stress van mijn tijdelijke baan en ben fulltime freelance gegaan. 

1. Mijn tieneridool Darren Hayes ontmoeten
De start van 2012 had niet beter gekund. Ik was in Manchester om NYE te vieren bij een concert van Darren Hayes, mijn tieneridool. Als 15-jarig meisje zag ik onderstaande video op TMF en viel meteen voor die mooie man met zijn zwarte stijle haar. Door de muziek natuurlijk.. ;-)

In Manchester ging ik helemaal terug in mijn tienerjaren, waarin ik ervan droomde om ook maar één woord met hem te wisselen, met hem op de foto te gaan en een handtekening te krijgen. In 2010 was het dan eindelijk zo ver, en in 2012 voor de tweede keer. Darren moet wel de aardigste celeb ter wereld zijn: hij neemt ontzettend veel tijd voor zijn fans, volgensmij is er niemand die zonder gewenste foto of handtekening naar huis is gegaan. Ik ook niet, want hey, ik was tenslotte even weer 15!

 

2. Een toffe freelance opdracht krijgen
Onderweg in de trein naar Schiphol om naar Manchester te vliegen zag ik een tweet: lifehacking.nl zocht een redacteur. De deadline? Die avond. Mijn MacBook had ik thuis gelaten en mijn vliegtuig ging een paar uur later. Alles wat ik had was mijn iPhone. Daarop zocht ik informatie over de klus, zodat ik in het vliegtuig offline mijn reactie kon schrijven. Bij een fijn café in Manchester kon ik mijn telefoon opladen en via hun WiFi de tekst verzenden. Over lifehacking gesproken.. en ik kreeg de klus!
Lees al mijn artikelen hier.

 

3. Ontmoette de man van mijn dromen en raakte hem ook weer kwijt..
Na vier jaar (happy) single te zijn geweest ontmoette ik halverwege het jaar iemand die ik wel heel erg zag zitten: knap, goede leeftijd, dezelfde rare humor, toffe bezigheden, en hij vond mij nog leuk ook! Vijf erg fijne maanden zijn we samen geweest, maar helaas bleek het toch niet te werken.
De eerste week nadat het over was, stortte ik me maar op een celebrity crush ;-)

 

4. Tijdelijke en stressvolle baan
Tot en met juni werkte ik om de hoek van mijn kamer. Het werk was saai, maar het was erg gezellig met mijn collega’s en het kantoor was in een mooi deel van Utrecht. Door bezuinigingen was ik de twee dagen in de week dat ik daar werkte niet meer nodig, en via het uitzendbureau kwam ik nu terecht op een andere locatie. Verder van huis, vroeger beginnen en drie dagen per week werken in plaats van twee. Het werk was niet in mijn vakgebied, maar het leek me een uitdaging en ik had het geld nodig om na het werk een tijd te kunnen overleven als freelancer. Prima. Dacht ik. Totdat het ontzettend stressvol bleek door onder andere de niet-creatieve aard van het werk, waardoor mijn energiepeil ontzettend laag was en andere bezigheden erbij inschoten. Begin november waren mijn laatste dagen. Ik heb er erg veel geleerd, had er leuke collega’s, maar oh wat ben ik blij dat ik nu kan werken waar en wanneer ik maar wil aan taken die ik leuk vind!

 

5. Verhuizen!
Ik had een kleine kamer van tien vierkante meter in Tolsteeg, waar het binnen altijd naar rook rook. Ik wilde er weg. Meer ruimte en vooral: geen rook in mijn kamer. Op mijn verjaardag kreeg ik een berichtje dat er een kamer vrijkwam bij een bekende in huis, of ik die wilde. Ja! Drie weken later was ik aan het verhuizen. Ik woon nu in de fijne Tweede Daalsebuurt, in een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg, in een kamer die misschien wel drie keer zo groot is en waarvoor ik ook nog eens minder betaal.
De bruine kleur op de muur was overigens niet mijn keuze, hij zat er al op. En eigenlijk is het eenmaal ingericht wel sfeervol!

 

6. Fulltime freelance
Hoera! Een van mijn dromen is uitgekomen! Ik ben fulltime aan het freelancen als tekstschrijver! Ik ben zowel redacteur als copywriter en ik kan financieel gezien twee tot drie maanden vooruit vanaf januari. Als ik genoeg opdrachten weet te vinden, hopelijk voor altijd.. Naast te schrijven voor Lifehacking blog ik voor Wildgroei en mijn eigen project Nordic Vibes. Ook schrijf sinds 17 december voor Great Content.  Daar moet meer bij, dus kom maar op met die klussen!
Bekijk mijn portfolio voor details over deze opdrachten!

 

Ook het vermelden waard:
– Veel geëxperimenteerd met veganistisch eten. Wat is dat lekker!

– Naar SPOT-festival in Denemarken geweest. Te weinig bands gezien, te veel bier gedronken. Zoals dat gaat op showcase-festivals.

– Voor het eerst op fietsvakantie geweest!

 

Mocht er in deze laatste dagen van 2012 nog iets noemenswaardigs gebeuren, zal ik deze post updaten ;-)

 

Hoe kijk jij terug op jouw 2012?

 

 

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , , , , , .

3 reacties

  1. Wat een prachtige dingen heb je meegemaakt in 2012! Vooral dat laatste klinkt fantastisch, heerlijk freelancen. Fijn zeg! Gaaf ook dat je jaren later alsnog je tieneridool hebt mogen ontmoeten. Ik wens je een 2013 dat minstens zo fijn wordt als het jaar ervoor. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *