Van festival in 2003 tot video in 2013: A Mexican Christman met Luckiest Man Alive

Hoe sommige dingen soms samenkomen is wel heel bijzonder. De afgelopen maanden heb ik vaker momenten gehad waarop ik me realiseerde dat een actie van lang geleden invloed heeft op mijn huidige bezigheden. Zo stond ik vorige maand, op de zondag voor kerst, het optreden van de Utrechste singer songwriter Luckiest Man Alive te filmen. Dat is daar belandde, is terug te leiden naar een track die ik een jaar of tien geleden op 3FM hoorde.

Een still van de video

Die track was Give In van de Tilburgse band Lukewarm. Of was het Millions Miles? Of een andere? Voor het gemak hou ik het bij Give In, maar eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. Ik hoorde de track, bezocht de website, zag dat ze op Dollypop speelden en besloot in mijn eentje, met mijn tent, naar dit kleine tweedaagse festival in Hengelo te gaan. Een van de beste festivals waar ik ben geweest. Dat ik mijn enkel verzwikte toen ik de tent na afloop te drogen legde, was het waard..

Van de optredens herinner ik me niet zoveel, maar Lukewarm moet goed geweest zijn aangezien ik ze de tijd die erop volgde vaak live heb gezien (leve de studenten-OV!). Tot ze ermee stopten.
Jaren later, in 2008, verhuisde ik naar Utrecht en op een avond luisterde ik om een reden die ik niet meer weet naar een lokaal internetstation. En daar hoorde ik ineens een wel heel bekende stem! Het was Roel Donckers, de zanger van Lukewarm, en hij speelde in een Utrechtse band. Het was een leuk weerzien bij hun optreden op Koninginnedag 2009,  daarop volgden een toevallige ontmoeting omdat we twee straten bij elkaar vandaan bleken te wonen en connecties via de bekende social media.

Ondertussen was ik druk met het afronden van de studie. Tijdens mijn afstudeerproject kwam ik erachter wat ik écht wilde: een combinatie van redactie, marketing en samen met anderen wat moois neerzetten. In het kader daarvan ging ik eind 2012 filmpjes maken met mijn nieuwe beste vriend Canon 600D. En wie zag die filmpjes toen hij een filmer zocht voor zijn kerstconcert? Precies…

Oh, en de begeleider van mijn afstudeerproject in 2011.. dat was de organisator van Dollypop.

 

Dit is het filmpje geworden!

Luckiest Man Alive

Stichting Dollypop (het festival bestaat niet meer, maar de stichting heeft andere toffe projecten!)

 

Geplaatst in Blog en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *