Video: sneeuw in het Juliapark ft eendjes

Het filmen van de waarschijnlijk laatste sneeuw van het seizoen was een must voor mij. Sneeuw geeft namelijk supermooie beelden. Als het er net ligt, maar helemaal wanneer het uit de lucht valt. Ik hou van sneeuw. De wereld wordt er stiller van, ik hoor de verse sneeuw onder mijn zolen kraken, voel de koude vlokken op mijn gezicht terechtkomen om meteen te verdwijnen..  en de warme kop thee na afloop van de wandeling is des te lekkerder.

Met een camera op pad gaan maakt de sneeuw nog mooier: ik kijk met een ander oog naar mijn omgeving, waardoor veel meer details me opvallen. Als ik eenmaal aan het filmen ben, ben ik zo geconcentreerd dat ik even met helemaal níets anders bezig ben dan het beeld van dat moment. Heel mindfull dus!

Daarnaast zijn er veel eenden en ganzen bij het meertje in het Julianapark hier in Utrecht. Wat een leuke dieren zijn dat om naar te kijken! Ik zou urenlang eendjes kunnen filmen. Met hun waggelstaarten, snavel en gekwaak. In de zomer weet ik ze in ieder geval te vinden met mijn picknickkleedje en reservebatterij..

Ik weet dat ik nog veel te leren heb op het gebied van filmen, zoals een meer stabiele hand ontwikkelen en soms wat meer oog hebben voor de uitsnede. Misschien zijn er nog kijkers of zelfs filmers die andere tips voor me hebben, kom maar op!

 

Het filmpje:

Een twee eerdere filmpjes die ik maakte in de sneeuw:

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *