Work & Travel: naar een boerderij in Noorwegen

Via een vriendin kreeg ik de tip om eens op workaway.info te kijken, want dat zou echt iets voor me zijn. Via de site kun je je aanmelden om over de hele wereld tegen kost en inwoning werk te verrichten op bijvoorbeeld een boerderij. Over de hele wereld, dus ook in Noorwegen, IJsland, Zweden, Canada.. Hoe perfect sluit dat aan bij mijn Bucket list?!

Noorwegen 2008

Toen ik nog een tiener was, wilde ik al graag via Travel Active een paar weken werken op een boerderij in Noorwegen, maar ik zat nog op de middelbare school, daarna ging ik studeren en in de zomers ging ik in plaats van op vakantie naar Lowlands. Life Happened. Bovendien was ik er tot een paar jaar geleden echt nog niet aan toe om een tijdje bij vreemden in het buitenland door te brengen. Dat veranderde wel door het bezoeken van festivals als Lowlands en Pinkpop, waarop ik mijn eigen gang ga, soms alleen, soms met anderen. Mijn bezoek aan Berlijn in 2009 was helemaal een eye opener. Impulsief besloot ik op een dag dat ik naar Berlijn wilde, daar in een hostel te gaan slapen en maar zien wat er op mijn pad kwam. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Drie dagen uitgaan met tien mensen van zes verschillende nationaliteiten, en overdag door de stad en de dierentuin lopen. Later dat jaar ging ik alleen naar Kristiansand, om de stad de verkennen met iemand die ik kende via [uch] MySpace. Ik trok een paar dagen met hem op en heb zoveel dingen gezien die ik als toerist gemist zou hebben.. Kortom: er gebeuren mooie dingen als je zonder verwachtingen en alleen naar een onbekende bestemming gaat. Daar wil ik meer van!

Workaway kan daarvoor zomaar mijn startpunt zijn. Hoewel het heel eng voelt om mijn kamer op te geven, is dat uiteindelijk wel wat ik wil: lage lasten, vrijheid en veel van Scandinaviƫ zien. Ik zag zelfs een aantal mensen die hulp zochten met het verzorgen van hun sledehonden.. geweldig, ook om over te schrijven voor Nordic Vibes. Je maakt geen al te lange dagen als vrijwilliger, dus vanaf daar freelancen kan gewoon, mits er een internetverbinding is dan.. en in de winter zijn er vast boerderijen in Zuid-Spanje die hulp nodig hebben!

 

Wie heeft er ervaring met Workaway? Hoe was het?

Geplaatst in Blog, Reizen en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *