Moodboard: bloggend reizen door Scandinavië

Het papier lag al een 3 maanden klaar op mijn bureau, de stapel tijdschriften lag me al geruime tijd aan te staren en de muur naast mijn bed bleef angstvallig leeg. Het moodboard dat ik wilde maken, kwam er maar niet van. Tot gisteren! Na mijn bezoek aan Aarhus is mijn wens om met zo weinig mogelijk vaste lasten door Scandinavië te reizen en van daaruit te bloggen voor Nordic Vibes écht tot leven gekomen. En die levensstijl is nu terug te vinden op mijn moodboard.

De linkerkant bestaat grotendeels uit afbeeldingen die de sfeer weergeven die ik voor ogen heb: authentiek en artistiek met een warm, huiselijk gevoel. De rechterkant gaat meer over reizen: buiten zijn, in de zon, in de sneeuw, in een typisch Scandinavische omgeving. Vooral de afbeelding rechtsonder en die in het midden vind ik passend: de wijde wereld is mijn thuis!

moodboard

Al jaren is het een droom van me, maar hij wordt steeds concreter en ik ben vastbesloten om hem werkelijkheid te laten worden. Hoe ga ik dat doen?

Crowdfunding

Gister ben ik begonnen aan een crowdfunding-plan op Funded By Me, een Zweedse site waarop je je project kunt plaatsen, om vervolgens geld van de ‘crowd’ in te zamelen om jouw plan werkelijkheid te laten worden. Kickstarter is het meer bekende Amerikaanse crowdfunding-platform. Ik wil deze niet gehaast online plaatsen, maar hoop er wel al begin maart mee naar buiten te kunnen treden en eventueel in april écht te gaan inzamelen, om vervolgens in juli, als ik een klus in Utrecht heb afgerond, mijn achternichtje heb gezien en mijn verjaardag heb gevierd, voor een jaar naar Scandinavië te vertrekken.
Vragen waar ik nog mee worstel zijn: wat geef ik de donerende community er voor terug als ik genoeg geld heb ingezameld en daadwerkelijk ga? Fysieke producten zijn leuk, maar kosten geld, waardoor ik mijn gewenste bedrag moet verhogen. Is dat het waard? En waar geef ik mijn gecrowdfunde budget wel en niet aan uit?

Minimaliseren

Financieel: Om zo weinig mogelijk lasten te hebben, heb ik een tijd terug al mijn abonnementen opgezegd. Ik ga geen maandelijkse verplichtingen meer aan. Het enige waar ik naast de noodzakelijke maandelijkse verplichtingen geld aan uitgeef, is de Staatsloterij. Verder zijn alleen huur en verzekeringen vaste maandelijkse uitgaven, en kosten voor levensonderhoud houd ik laag door bewust te zijn van mijn budget.

Thuis: In juli ben ik verhuisd naar een kamer die drie keer zo groot is als mijn vorige kamer, maar wat had ik veel spullen..!! Een groot deel daarvan heb ik weg gedaan: cd’s, dvd’s en boeken waar ik geen herinneringen meer aan had, kleding heb ik geruild bij een kledingruilfeestje, en de oude tijdschriften liggen na een knipsessie voor het moodboard in de oud papierbak. Regelmatig kijk ik kritisch naar alle spullen in mijn kamer en steeds vaker kom ik tot de conclusie dat ik maar weinig overbodige spullen heb. Heerlijk! Als ik straks ergens mijn spullen op moet slaan, heb ik veel minder dozen te vullen dan eerst en sleep ik geen onuitgepakte dozen met spullen mee, ‘omdat ik ze nou eenmaal heb’.

Iemand nog interesse in een kleine tv? Een gitaar? Boeken van Arnon Grunberg?

Low budget reizen

Scandinavië is duur. Wat dat betreft wordt het nog een uitdaging om low budget te reizen. Couchsurfing is echter ideaal hiervoor en als blogger willen organisaties nog wel eens gratis entree geven of producten weggeven. Daar doe ik het niet voor, maar het helpt wel bij het low budget reizen! Door contacten met locals en ervaren reizigers heb ik al goede tips gekregen over goedkope reismogelijkheden, goede en betaalbare supermarkten, en meer.

 

Om me aan dit alles te herinneren als ik wakker wordt, heb ik het moodboard naast mijn bed gehangen. Ik ben benieuwd of opstaan op deze manier makkelijker wordt!

[edit] ik ben er uit wat voor fysiek product ik wil leveren! Het wordt een boek. Details heb ik nog niet [/edit]

Geplaatst in Blog, Reizen en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *