Moombahcore? – Beat Tha Calaveras uitgelicht!

Beat The Bastardz en DJ Tommi zijn samen Beat Tha Calaveras: een combinatie van moombahcore, ghettotech, electro en drumstep. Wat?? Moobahcore? De heren blijven ons maar verrassen met nieuwe stijlen.

Moombahcore: volgens Less Than Three is het “a cracked out, but still somehow chilled out cousin”. Een geweldige omschrijving, als je het ons vraagt. Oh, en Moombahton is -volgens diezelfde site- “Dutch house doped down to 108-ish BPM with heavy reggaeton influences”. Als we Generation Bass mogen geloven, is moombahcore the “best shiiit in da world invented by a Big Haired Loony Dutch Kid with Dominican Republic roots”. Blijkbaar houden Nederlanders nou eenmaal van aparte beats, maar Moombahcore klink daadwerkelijk goed! Natuurlijk hadden we niet anders verwacht van onze  resident-helden! Wij zijn fan!

Ghettotech is al wat bekender. Op Youtube is een filmpje te vinden van een Ghettotech feestje in Berlijn uit 2003, en de stijl heeft zelfs een eigen pagina op Wikipedia.

Over Electro hoeven we jullie niets meer te vertellen en met Drumstep hebben we onlangs nog kennis gemaakt. En hoe klinkt dat dan samen? Zo:

En dat alles donderdag op Wildgroei!! Enjoy!!

 

Origineel geplaatst op de site van Wildgroei, op 19 februari 2011.

Wildgroei is een studentenavond in Poppodium EKKO in Utrecht, die ik van februari 2010 tot en met juli 2013 mede-organiseerde. Ik schreef deze blogs.

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *