smoothie

Tussenstand ‘leuke dingen om te doen in 2013’

Begin dit jaar postte ik het blog ‘100 dingen om te doen in 2013‘. Dat zijn er 50 geworden en van die 50 kan ik al een aantal afstrepen! Namelijk: katten knuffelen, een (voor mij) nieuw tijdschrift lezen, naar een voorstelling gaan waar ik anders nooit naartoe was gegaan, een nieuwe sport proberen, een column schrijven, Yogi-tea proberen, film- of seriemarathon houden, groene smoothie maken, een kinderboek teruglezen, op city trip in eigen en/of onbekende stad.

Katten knuffelen
In Assen zijn twee katten, Tommie en Elmo, die ik iedere keer dat ik daar ben kan knuffelen. Altijd leuk!

Een (voor mij) nieuw tijdschrift lezen
De Quest kende ik al, Psychologie magazine kende ik al, maar Quest Psychologie nog niet. Op de voorkant pronkten drie interessante artikelen: Bioritme in de war – altijd moe? negeer de wekken en luister naar je lichaam; Dag huis, dagvrienden – Hoe is het écht om alles achter te laten voor en lange reis? en Knopen doorhakken – waarom is kiezen zo moeilijk?
De wekker negeren werkt voor mij helaas niet, ik word veel te laat wakker en ben dan heel de dag zo sloom dat ik niet productief ben. Toch jammer als je als typisch avondmens juist in de ochtend productief bent, ’s middags niet geconcentreerd en ’s avonds weer wakker en creatief. Kan ik die middag niet omwisselen voor de avond of ochtend? Dat maakt de combinatie van productieve en creatieve momenten wat makkelijker ;-)
Verder was ik erg benieuwd naar het verhaal over een verre reis. Hoewel Scandinavië niet heel ver is, is de drempel om een weekendje naar vrienden of familie te gaan vanaf daar een stuk hoger dan vanuit Utrecht. Dit verhaal bevestigde mijn idee dat de reis het waard is en dat ik het moet gaan doen!
‘Knopen doorhakken – waarom is het zo moeilijk?’ wilde ik vooral lezen uit interesse vanuit lifehacking-oogpunt. Ik had er al veel over gelezen en vroeg me af of dit iets toe had te voegen. Dat was niet het geval, maar het is zeker een leestip als je en nog niet veel over hebt gelezen!
Naast deze artikelen stonden er nog verschillende leeswaardigheden in het magazine. Bij dezen is Quest Psychologie dan ook een aanrader!

Naar een voorstelling gaan waar ik anders nooit naartoe was gegaan
Dit is een tentoonstelling geworden, waar ik normaal ook niet naartoe was gegaan als ik geen blog had gehad. In dit geval ging ik er naartoe voor Nordic Vibes. Het was in Kunsthal in Aarhus, waar de tentoonstelling “Systemics# 1. Certain Peculiar things and ideas, often failed (or, on humans, machines and running algorithms)”. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was fascinerend: veel analoge machines, mooie video’s en ruimtelijke installaties. Binnenkort kun je er meer over lezen in een blog op Nordic Vibes!

Een nieuwe sport proberen
In december heb ik me ingeschreven bij de sportschool HRNSTR33 in Utrecht. Eén van hun locaties zit op 5 minuten fietsafstand, en ze bieden verschillende soorten yoga-achtige sporten. Yogalates is tot nu toe mijn favoriet: omdat de bewegingen langzaam zijn, kan ik het bijhouden ;-)

Een column schrijven
Dag lieve …… schreef ik afgelopen januari over afscheid nemen. Lees vooral :)

Yogi-tea proberen
Ik kreeg een thee voorgeschoteld die ik zo lekker vond, dat ik vroeg wat voor thee het was. Het bleek Yogi-tea te zijn! Orange Ginger, lekker pittig en met een leuk labeltje aan het touwtje vast.

YogiTea

Een film- of seriemarathon houden
in januari heb ik een heerlijke dag vrij genomen, zonder verplichtingen en zonder internet. Ik heb in mijn snuggle (fleece-kleed met mouwen) heerlijk op de bank gelegen, thee gedronken, chocolade gegeten en Homeland gekeken. Ik weet niet meer wie op Twitter deze serie aan me tipte, maar hij is geweldig!

Een groene smoothie maken
Dankzij de Groene Meisjes had ik eindelijk een recept voor een groene smoothie, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. De ingrediënten: avocado, een kiwi, een banaan, Paranoten, kokos, rood fruit uit de vriezer, ananas, munt en chocolade. Heerlijk! En als je er veel van maakt, is het ook ontzettend vullend.

smoothie

 

Een kinderboek teruglezen
Dit is Olle geworden. Ik vond het boek heel mooi vroeger, maar het einde was zo zielig dat ik hem nooit terug heb durven lezen. Dat moest er na een jaar of twintig toch maar eens van komen! Ik schreef er al een blog over: Het boek dat de meeste indruk op me maakte: Olle.

Op city trip in een onbekende stad
Toegegeven, ik ben er eerder geweest: Aarhus. Alleen voor een festival, verder weinig gezien. Dus ik vind dat deze wel meetelt als onbekende stad. Mijn reden van bezoek: een muzikant die ik al twee jaar eens live wilde zien, speelde in het voorprogramma van een band die ik kort voor zijn aankondiging had gezien en die geweldig was: Efterklang. Maarja, helemaal naar Denemarken met mijn budget.. een retourtje met Eurolines bleek gelukkig maar € 39,- te kosten. Ter vergelijking: dit is goedkoper dan een retourtje Utrecht-Groningen met de NS (zonder korting). Daarnaast vond ik ook nog een ontzettend aardige couchsurfing host in het centrum bij wie ik alle vier de nachten terecht kon en van wie ik ook de keuken mocht gebruiken.
Ik heb ontzettend veel gezien: het Aros kunstmuseum, veel leuke café’s, winkels, gebouwen en natuurlijk het concert. Ook hierover binnenkort meer op Nordic Vibes! Meestal wil ik na vier dagen wel weer naar huis, maar nu wilde ik het liefst de bus naar Oslo pakken en daar verder gaan met city trippen en bloggen. Wie weet gaat dat deze zomer lukken..

 

Dat waren er al tien! Op naar de volgende veertig :-)

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *