Inspiratie gezocht… en gevonden!

Ideeënoverload!! Een paar weken geleden was ik bij Seats2Meet voor een bijeenkomst van The Serendipity Machine. Dat is het boek van Sebastian Olma en de waarde van toevallige ontmoetingen. Het niet meteen verlangen van een tegenprestatie, maar geven, geven en blijven geven. En ontvangen zonder meteen iets terug te doen. Dat is ook een kunst! Seats2Meet is gebaseerd op dit idee. De organisatie van het heeft jaren geleden zonder een tegenprestatie te verlangen plekken aangeboden aan zelfstandigen. Dit werd zo’n succes dat marketing nu niet meer nodig is: door de mond-tot-mond-reclame zit Seats2Meet nu in tientallen landen ter wereld en de locaties in Utrecht zitten altijd volgeboekt.

The-serendipity-machine
De bijeenkomst van The Serendipity Machine was erg inspirerend: in groepen werden opdrachten en discussies uitgevoerd en in deze bijeenkomst kwam ik erachter dat ik het geven op de Serendipity-manier eigenlijk altijd al doe. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik al tijdens mijn basisschooltijd werd geremd door de boodschap ‘je moet wel voor jezelf opkomen!’ en de daarbij ingeprente gedachte: ‘maar wat krijg ik er voor terug?’ Dat past helemaal niet bij mij. Ik wil iets voor iemand doen omdat ik die persoon wil helpen, omdat ik het leuk vind, of om welke reden dan ook. Als de reden maar bij mezelf ligt. Oftewel, mooier gezegd: intrinsiek is.

Tijdens een gesprek met een mede-ZZP’er kwam ik vandaag weer tot deze conclusie. In het uitwerken van mijn Crowdfundingplan voor Nordic Vibes was ik veel te veel bezig met wat investeerders zouden willen, dan met wat ik wil geven. Ik kreeg heel veel tips van hem waar ik mee uit de voeten kan. Eerder vandaag redigeerde ik een artikel van hem, zonder om al deze tips te te vragen of ze ook maar te verwachten. Misschien komt er via-via op deze manier een keer een betaalde opdracht uit (geld blijf ik voorlopig wel nodig hebben,de woningstichting is tenslotte nog niet gebaseerd op Serendipity!). Misschien ook niet. En dat is ook prima!

Over elf uur zit ik weer bij Meeting Plaza, mijn favoriete Seats2Meet-locatie in Utrecht. Gaat de wekker al bijna weer?

Website The Serendipity Machine (hier is het boek gratis te downloaden als PDF!)
Website Seats2Meet

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *