Recept: pastasaus met een oosters tintje

Pastasaus uit een potje? Nee dankje. Al die E-nummers en andere toevoegingen hoef ik echt niet in mijn voeding. En met simpele ingrediënten heb je zo een heerlijke, zelfgemaakte saus gemaakt. Ik probeerde laatst maar wat en het resultaat was verrassend lekker, al zeg ik het zelf! Voor over bijvoorbeeld tortellini met spinazie: pastasaus met een oosters tintje.

PastasausOostersIngrediënten voor 2 personen:

4 gewassen tomaten
400 gram kikkererwten
Een plakje of blokje verse gember
Een handjevol met grofgesneden koriander
Eventueel een theelepeltje sambal

Benodigheden: blender

Zet een pan water op het vuur, doe de vier tomaten er in en de helft van het blik met kikkererwten, breng het aan de kook en laat het 10 minuten koken.
Giet het af en doe de inhoud van de pan in de blender. Blend tot je een mooie egale mix hebt.
Doe deze mix terug in de pan, voeg het stukje gember, de rest van de kikkererwten en de sambal toe en laat op laag vuur nog twee minuten pruttelen.
Zet het vuur uit, verwijder het stukje gember en voeg de koriander toe. Goed roeren en klaar is je saus!

Op de foto met spaghetti en een roerbaksel van plakjes courgette, plantaardig gehakt, noten, de rest van de kikkererwten meegebakken (in plaats van meegekookt) en daarnaast een avocado in stukjes. Maar de volgende keer maak ik het met roergebakken spinazie, geroosterde noten en rucola… hmm!!

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *