Concentreren met geluid: Nils Frahm (DE) en Coffitivity

Geluid is voor mij erg belangrijk om me te kunnen concentreren. Vooral in de ochtend, wanneer ik me het beste kan concentreren op klussen die veel denkkracht vragen, is goed geluid belangrijk. Niet alle muziek en omgevingen zijn geschikt, maar ik heb nu een ideale combinatie gevonden: moderne klassieke muziek van Nils Frahm en omgevingsgeluiden van Coffitivity

Nils Frahm

Nils Frahm is een Duitse pianist die nog les heeft gehad van een leerling van Tchaikovsky. Met zijn instrumentale muziek kan ik me goed concentreren op mijn werk. Andere muziek is te druk of ik word afgeleid door de teksten of stem van de zanger(es). Bijna elke ochtend luister ik naar deze muziek:

Coffitivity

Na een paar uur ben ik toe aan meer omgevingsgeluid. Alsof ik in een café zit en er veel mensen om mee heen zitten. Dan zet ik coffitivity aan. Op deze manier heb ik genoeg geluid om me heen om me weer te kunnen concentreren.
Op Coffitivity kun je cafégeluid aan zetten en het geluid harder en zachter zetten. Het is even puzzelen tot je de juiste verhouding eigen muziek en coffitivity hebt, maar dan werkt het ook fijn. Ook een aanrader als je in een drukke omgeving zit te werken en je je niet af kunt sluiten van verstaanbare gesprekken!

Coffitivity

 

Hoe kun jij je het beste concentreren?

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *