Outdoor academy Sweden, ik kom je verslaan!

Als journalist uitgenodigd worden om naar een tof evenement te komen. Of naar een perspresentatie gaan en daar na afloop leuke goodies krijgen. Of naar een tof evenement te gaan… in het buitenland! En dat je artikelen dan met jouw naam erbij gepubliceerd worden. Hoe cool zou dat zijn? Ik kon me er niks bij voorstellen als student journalistiek. Inmiddels heb ik alles al meegemaakt, maar de voorlopige topreis maak ik over drie weken: ik ga vier dagen hiken, mountainbiken en kanoën in Zweden!

En het mooiste is nog iets wat ik in 2006 niet had kunnen bedenken: ik heb dit te danken aan mijn eigen blog. Een medium dat ik zelf, met veel ondersteuning van anderen, heb gelanceerd. En hoewel het altijd beter kan, ben ik van alles wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan wel het meest trots op het oprichten van Nordic Vibes.

Terugblik

Vorige week zag ik mijn diploma-uitreiking van de havo in 2001 terug. De mentor vertelde dat ik heel mooi kon schrijven, waarop ik vertelde dat ik journalistiek ging studeren. Toen realiseerde ik me: wat is er eigenlijk veel gebeurd in de afgelopen 12 jaar! Ik heb twee studies afgerond, ben twee keer naar een nieuwe stad verhuisd en in het laatste half jaar van mijn studie, precies 10 jaar na het afronden van mijn havo, kwam ik er achter wat ik echt wilde: Nordic Vibes. Dat heeft zich in de afgelopen tijd goed ontwikkeld en mijn nieuwe beschrijving is wat algemener: een combinatie van mijn eigen projecten starten en freelance journalistiek en daar mijn geld mee verdienen en tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Toen ik als 17-jarig groentje op dat podium zat terwijl ik nauwelijks in een microfoon durfde te praten, had ik echt niet gedacht dat ik regelmatig alleen op reis te gaan, laat staan dat ik überhaupt Assen zou verlaten en zelf een blog als Nordic Vibes zou starten.

Zweden

Zweden 2008 | © Janine Sterenborg

Zweden 2008 | © Janine Sterenborg

Maandag kreeg ik een mail. Of ik een verhaal wilde schrijven over drie outdoor dagen in Zweden. Eh… ja! Op 12 september vertrek ik naar Oslo, om vanaf vliegveld Gardermoen met de bus naar Zweedse bergen gebracht te worden. Daar ga ik vervolgens drie dagen hiken, mountainbiken, kanoën, kamperen, cultuur snuiven en waarschijnlijk heel veel leuke mensen ontmoeten. Het moment is perfect: ik kreeg de afgelopen weken via Timehop te lezen dat ik vijf jaar geleden in Noorwegen en Zweden was, en vier jaar geleden ik Kristiansand, Noorwegen. Ik wilde terug! En outdoor-cursussen wilde ik komend jaar ook al gaan volgen. Beide kreeg ik maandag dus in mijn mailbox.

Conclusie:

Ik ben BLIJ!

 

 

Geplaatst in Blog, Reizen, Schrijven.

4 reacties

  1. Wat tof om te zien hoe je je ontwikkeld hebt. Dat van je diplomauitreiking doet me denken aan m’n eigen. ‘We gaan vast nog veel van je horen’, zei mijn mentor toen. Heb wel eens de neiging om terug te gaan naar die school om te laten zien wat ik in tussentijd gedaan heb. :-)

    • Ik heb haar die avond meteen toegevoegd aan LinkedIn, dus ben virtueel op bezoek gegaan, haha! Maar leuk, heeft hij/ze gelijk gekregen? (als het om schrijven gaat duidelijk wel ;-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *