Remember The Time?

29 augustus. Er is iets met die datum, wist ik toen ik vanochtend de kalender zag. Maar wat? Op Twitter las ik al snel het antwoord: vandaag is de verjaardag van Michael Jackson. Mijn idool toen ik een kind was. Het idool van mijn moeder toen zij een kind was. Het idool van mijn tieneridool. Een voorbeeld voor de Deense artiest die ik vandaag een aantal vragen mailde voor mijn blog Nordic Vibes. 

 

Voordat ik als klein meisjes viel voor zijn charmes, vond ik hem maar stom. Ik snapte niet dat mijn neef een cassettebandje van hem voor zijn verjaardag vroeg. Of misschien was het een single. Het had in elk geval met ‘Jam’ te maken. Na Remember The Time gezien te hebben was ik echter om.

Mijn kamer hing vol met posters. Elke keer als mijn oma op bezoek kwam, liet ik trots mijn muren vol met Michael Jackson-posters zien. Elke keer weer deed ze alsof ze schrok van ‘die engerd’. Ik heb in de dagen waarop hij werd beschuldigd van incest nooit gesnapt dat mensen hem veroordeelden op ‘feiten’ die ze via de media te horen kregen. Maar dat terzijde.

Concert

Ik werd als echte fan jaloers op de mensen op tv die vooraan stonden bij een concert. Ik wilde dat ook. Dat ik hem ├╝berhaupt live zou gaan zien had ik nooit gedacht. Toch was het zover toen een familielid twee kaartjes over had. Voor Michael in de Arena. Op de bovenste ring. Achterin. De slechtste plekken die je kunt verzinnen, maar ik ging naar Michael Jackson! Het was 7 juni 1997. Ik droeg een korte spijkerbroek en een wit t-shirt met blauwe stippen. Michael kwam op in een raket, en achterin het stadion liep het geluid van zijn gestamp a-synchroon met wat ik zag. Tijdens Blood on the Dancefloor wilde het meisje naast me me aan het dansen krijgen, maar daar deed ik toen nog niet aan. Na afloop mocht ik bij de merchandise tent iets uitzoeken. Het werd een vlag. Die heeft lang op mijn kamer gehangen, en ligt nu in de kast waar ook nog steeds een kapotgevallen en gelijmde Michael Jackson-spiegel staat, samen met een op de rommelmarkt gekochte puzzel, een leeg blikje van die ene smerige Michael Jackson frisdrank en natuurlijk een koker met al mijn posters van die engerd.

Vandaag zou hij 55 geworden zijn.

MJ-wallpapers-michael-jackson-31128130-1600-1200

 

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *