lama-boerderij

Op naar Denemarken

Ik start mijn waanzinnige plan met werken op een lama-boerderij!

Mijn reisplannen die ik uitstelde in verband met gebrek aan voldoende geld en tijd om het voor te bereiden, heb ik ineens… vervroegd! De reis naar Zweden die ik onlangs maakte was erg last minute, ik ging onvoorbereid de bergen in, werd ziek, maar bovenal had ik er een supermooie ervaring bij. Eenmaal weer terug in de Utrechtse herrie dacht ik: ik moet gewoon gaan. Nu. 

En dat ga ik doen. De drempel om de fijnste studentenkamer van de afgelopen 10 jaar op te zeggen ben ik echter nog niet over. Ik heb nog twee weken de tijd om terug te krabbelen. Dat ga ik niet doen (of er moet iets raars gebeuren), maar de wetenschap dat ik het nog kan afblazen, werkt geruststellend.

Op een lama-boerderij

Al sinds ik een tiener ben wil ik eens keer werken op een boerderij in Noorwegen. Toen durfde ik nog niet, later ging ik studeren en spendeerde ik mijn vakantiegeld aan Lowlands. De droom is echter nooit helemaal verdwenen en weer opgelaaid nu mijn interesse in uitgaan zeer minimaal is. Ik ga echt die kant op! Ik start op een lama-boerderij in Ebeltoft, Denemarken, waar ik van half november tot half december een paar uur per dag ga werken tegen kost en inwoning. In de uren die ik niet besteed aan lama’s knuffelen/poep scheppen, werk ik daar aan mijn freelance klussen en natuurlijk aan Nordic Vibes. Op mijn lama-vrije dagen kan ik eventueel 30 kilometer verderop gaan werken in Lynfabrikken in Aarhus. Of wandelen in het nationale park Mols Bjerge, waar Ebeltoft in ligt. Of in de sneeuw rollen. Of.. of.. of.. sja ik heb dus geen idee wat ik daar verder ga doen.

lama-boerderij

Waarom nu?

Omdat ik de drukte in Nederland zat ben. Omdat NU altijd het perfecte moment is om mijn dromen waar te maken, ipv later. Omdat het past in mijn droom van plaats- en tijdonafhankelijk werken als schrijver. Omdat ik het financieel nu een tijdje uit kan houden. Omdat wachten tot maart omdat-dat-nou-eenmaal-het-plan-is nergens op slaat. Omdat ik niet aan een huis, locatiegebonden werk of relatie vast zit en de mensen die ik ga missen bereikbaar zijn via internet en telefoon. En omdat het kan. Daarom.

Inspiratiebronnen

Het idee om plaats- en tijdonafhankelijk te werken had ik al voordat het zo gewoon was als nu. Na het lezen van het boek Een werkweek van 4 uur van Tim Ferriss dacht ik: het kan dus echt! En daarna waren er de bloggers Nomadic Matt en Chris Guillebeau die me inspireerden. Ook het boek Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert was een eye opener, net als Trekhaak gezocht van Tjerk Ridder en Peter Bijl, en Brand Expedition van Martijn Arets.

waanzinnige plannenHet boek dat me een stuk verder op weg heeft geholpen, is Waanzinnige plannen van Marcel van Driel. Door dit praktische boek heb ik stilgestaan bij wat me tegenhield, wat ik eigenlijk écht nodig heb en realiseerde ik me dat dat iedereen zijn droom achterna kan gaan, maar dat angst de meeste mensen tegenhoudt. Angst voor het onbekende is heel normaal, maar geen goede raadgever.

 

Lees vooral dit boek en maak de opdrachten, als je ook een grote droom hebt die maar op de plank blijft liggen!

 

 

Geplaatst in Blog, Reizen en getagd met , .

7 reacties

  1. Wat ontzettend gaaf zeg!! Heel cool dat je gewoon gaat, en inderdaad waarom niet nu ipv later? Ik loop al heel lang met een mooi plan rond, maar praktisch lijkt de tijd er nu nog steeds niet rijp voor. Misschien moet ik het boek van Van Driel ook maar eens gaan lezen :)

  2. Supergaaf Janine! Wat origineel ook, een lama boerderij! Ben benieuwd naar je belevenissen, en ik ga de boeken eens bekijken. Je gaat wel bloggen over jouw gebeurtenissen toch? Veel plezier/succes!

  3. Bedankt voor jullie reacties! Superleuk om te lezen :-) Ik blijf hier zeker bloggen, maar ook op Nordic Vibes en misschien op Nomadic NienJa – over die laatste ben ik het nog niet met mezelf eens of ik die wil houden en zo ja, wat ik er precies mee wil :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *