Boeken

Inspirerende boeken

Al sinds ik een inimini-Nini was, lees ik graag. Fictie, non-fictie, literatuur, studieboeken, doe-boeken, en het begon natuurlijk met de Donald Duck. Nog steeds lees ik heel graag, en ik heb dan ook aardig wat boeken verzameld in de afgelopen jaren. Tijdens het opruimen van mijn voormalige kamer besloot ik om alleen nog de boeken te houden die een grote indruk hebben gemaakt of erg inspirerend zijn. Deze heb ik gehouden:

 

Boek 1: Tim Ferriss – Een werkweek van 4 uur

Dit boek heeft mij doen inzien dat de levensstijl die ik voor ogen had, werkelijkheid kon worden. Dat een baan op een vaste locatie niet nodig is, maar dat ik als schrijver ook écht overal kan werken. Het boek heeft bij mij een mindshift veroorzaakt, van ‘is dat wel mogelijk?’ naar ‘Ik ga ervoor’. Als ik de weg even kwijt ben, lees ik het boek weer en weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe, ook al zijn mijn plannen erg verschillende van de voorbeelden die Tim Ferriss geeft.

Een aanrader voor iedereen die uit de ratrace wil stappen, een passief inkomen wil opbouwen en/of wil doen wat hij/zij leuk vindt!

Boek 2: Elizabeth Gilbert – Eten, bidden, beminnen

Dit is echt zo’n typisch vrouwenboek, maar een vriendin gaf hem aan me op precies het juiste moment: mijn relatie ging na ruim 2 jaar uit, ik moest verhuizen en ik wilde iets totaal anders. Net als Elizabeth. Ze beschrijft hoe ze niet verder wilde met haar man, hoe ze de toekomst die ze samen voor ogen hadden eigenlijk helemaal niet zag zitten. En hoe ze vervolgens pizza en pasta ging eten in Italië en daarna yoga ging doen, gezond ging eten en ging mediteren in Indonesië. Afijn, het boek is zo bekend, je kent het verhaal vast wel.

Een aanrader als je in de put zit en je leven anders wilt inrichten, maar niet weet hoe.

Boek 3: Arnon Grunberg – De Asielzoeker

Ik was een grote Grunberg-verzamelaar, maar de meeste boeken las ik maar één keer en dan stonden ze op de plank te verstoffen. Van de meeste wist ik niet eens meer waar ze over gingen, maar elk boek heb ik wel met bewondering gelezen: wat kan die man schrijven. De Asielzoeker is een boek dat me het meest is bijgebleven, net als Tirza. Zijn manier van schrijven pakt me zo, dat ik na het lezen van zijn boek ga schrijven zoals Grunberg.

Een aanrader als je vaak een vies gezicht wilt trekken, misselijk wilt worden van een gedetailleerde ranzige beschrijving en van bijzondere schrijfstijlen kunt genieten.

 

Boeken

© bibliothekarin | CC license

Geplaatst in Blog.

2 reacties

  1. Ik heb toen ik mijn backpack pakte zo’n 7 weken terug mijn backpack pakte, het boek meegenomen waar ik in bezig was én Eat Pray Love. Ik ben er nog niet in begonnen, maar het leek me inderdaad wel toepasselijk bij de situatie :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *