[:nl]Antwerpen by night[:]

#100woorden
Tussen Antwerpen en Utrecht

De half verduisterde maan schijnt van achter een wolkenflard door de oranje bolletjes van de Belgische snelweglantaarns terwijl de nacht de weilanden verbergt waar de bus tussendoor glijdt en Antwerpen steeds verder achter zich laat. De geur van verse koeienmest vermengt zich met die van versgehaalde lauwe snackbarsnacks gebakken in oude olie. Een tiener neemt een hap van zijn frietjes. “Dit kun je toch geen eten noemen? Je stopt ze in je mond en ze smelten tussen je tanden.” Hij kauwt onnodig en onhoorbaar. Links en rechts suizen rode en witte autolampen voortbij, terwijl de mist ons steeds steviger omarmt.

Geplaatst in #100woorden, Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *