Ik ben Janine Sterenborg, schrijftalent sinds de jaren tachtig. Mijn kracht ligt in het vertalen van complexe content naar een begrijpelijke tekst.  

De afgelopen jaren schreef ik als freelancer en in dienst van een
communicatiebureau onder andere klantgerichte artikelen voor internationale en lokale magazines, diverse SEO-teksten en tientallen social mediaberichten voor verschillende ondernemers. 

Wat een feest om dit mijn ‘werk’ te kunnen noemen! 

Journalistiek en muziek

Voordat ik in 2010 begon als freelancer, studeerde ik journalistiek in Zwolle en later Music Management in Utrecht. Om er tijdens die tweede studie achter te komen dat ik toch écht wel een schrijver ben. Niet voor niets startte ik toen ook mijn website Nordic Vibes, waar ik nog steeds onregelmatig schrijf over Scandinavische cultuur. Boeken, series, muziek, films, design: alles uit Scandinavië heeft voor mij iets magisch!  

Online communicatie

Momenteel verdiep ik me vooral in online communicatie. Het boeit me al sinds de inbelverbinding. In 2014 volgde ik een cursus SEO-tekstschrijven en in 2016 de cursus Google Analytics voor beginners. Na jaren schrijven voor gedrukte media is het nu echt tijd om me er véél verder in te verdiepen! 

Gezond eten

Een van mijn andere fascinaties is gezond eten. Wat is gezond? En in hoeverre verschilt dat van persoon tot persoon? En wat werkt voor mij? Paleo werkt voor mij in elk geval beter dan het standaard Westerse eetpatroon: ik heb er meer energie door, meer focus en word makkelijker wakker. Maar het kan nog beter! In januari 2019 start ik met het Keto-‘dieet’: veel goede vetten, wat proteïne en flink wat groene bladgroenten. Puur en onbewerkt. En nog lekker ook. Wish me luck! 

Fun facts

  • Mijn muzikale guilty pleasure: Savage Garden. Oh my, wat was ik fan van het duo (stiekem vooral de zanger) toen ik 14 was.
  • Mijn lievelingseten? Dat wisselt nogal, maar courgetti met avocado en kip in lekker veel grasboter is zeker een van mijn favorieten. 
  • De afgelopen 4 jaar ben ik 7 keer verhuisd. Anti-kraak wonen is een avontuur, maar ik ben nu toch wel érg blij met mijn vaste stekkie. 
  • Ik ben verslaafd aan persoonlijke ontwikkelingsboeken. Mijn kast staat er vol mee en ik heb mezelf nu een kringloopverbod opgelegd. Eerst die boeken lezen, dan nieuwe kopen, Janine…
  • Ik werkte in 2013 een maand op een lama-boerderij in Denemarken. Een lama-boerderij, echt waar. En het was fantastisch! 
  • Als kind huilde ik elke kerst weer om het liedje ‘Flappie’. Totdat ik op een dag goed luisterde naar het plot…
  • In augustus 2019 ga ik naar Abraham Hicks in Amsterdam en ik heb er ontzettend veel zin in. Geen idee waar ik het over heb. Google maar eens, en verbaas je…
  • Mijn droom? Met mijn toekomstige Volkswagenbusje en hond door Scandinavië reizen. Frisse lucht, vrijheid, leegte… heerlijk!