VJ Glitterende Eenhoorn: patronen met basbox en zand

Voor volgende editie heeft VJ Glitterende Eenhoorn iets speciaal voor ons in petto! Op zijn studentenkamer in de dichterswijk in Utrecht heeft Eenhoorn namelijk verschillende soorten poeders op een basbox gelegd. Hierover zei hij het volgende: “Ik had gehoord dat door trilling van de basbox hele werelden ontstaan in zand/poeder. Dit worden chladni-patronen genoemd of cymatics: heel mooie patronen die plotseling ontstaan zodra je de basbox aanzet. Vooral aan die laatste worden heel veel zweverige krachten toebedeeld, maar het komt eigenlijk gewoon door verschillende frequenties-trillingen die elkaar op bepaalde plekken versterken of stil leggen (faseverschil). Ik ben daarmee gaan spelen en dat gaan filmen en ik denk dat dat er heel gaaf gaat uitzien op Wildgroei!”

Een preview:

Hadden we al gezegd dat we van onze resident houden? We zijn erg benieuwd naar het resultaat, over anderhalve dag kunnen we het allemaal bewonderen in Ekko!

 

Origineel geplaatst op de site van Wildgroei, op 27 april 2011.

Wildgroei is een studentenavond in Poppodium EKKO in Utrecht, die ik van februari 2010 tot en met juli 2013 mede-organiseerde. Ik schreef deze blogs. 

Geplaatst in Blog en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *