Darren Hayes - Secret Codes and Battleships

De social media-campagne van Darren Hayes: briljant

‘Secret Codes and Battleships’ wordt het nieuwe album van Darren Hayes, voormalig zanger van Savage Garden en popicoon voor een kleine groep trouwe fans. Dit is de nieuwste tip van de sluier betreffende de plaat: de albumcover, ontworpen door John Gilsenan van het Londonse ontwerpbureau iwantdesign.

Darren Hayes - Secret Codes and Battleships

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het album is nog niet uit, en het onthullen van de cover is één van de vele lekkermakers voor de Secret Codes and Battleships: de afgelopen maanden heeft Darren (of iemand van zijn promo-team, wie zal het zeggen?) op zijn website berichten in geheimtaal geplaatst, die zijn fans massaal zijn gaan vertalen. Er was een privé-luistersessie van het nieuwe album in London of Sydney mee te winnen, anderen kregen een gesigneerd canvasdoek van de afbeeldingen horend bij de geheime berichten. Zie deze video.

De maanden hieraan voorafgaand postte Darren al vlogs op YouTube om zijn fans te updaten over de voortgang van zijn nieuwe album. Uiteraard werd alles gedeeld op Twitter en Facebook. Hiernaast heeft Darren een apart Twitter-account (@AskDarrenHayes) aangemaakt, hier beantwoordt hij relevante, grappige en zinloze vragen, die de timeline van zijn standaard-account alleen maar zouden vervuilen. Een mooie aanvulling voor de doelgroep die álles wil weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kracht van Mr. Hayes ligt, naast deze solide campagne, op zijn persoonlijkheid en de oprechte interesse in zijn fans. Welke andere artiest komt er om 4u ’s nachts na zijn concert nog de zaal in om met fans te praten, ze knuffels te geven en ze stuk voor stuk op hun wang te zoenen? Wie anders heeft er een apart Twitter-account aangemaakt om meer vragen te beantwoorden dan ‘gezond’ is voor een standaard Twitter-account? Wie anders deelt de liefde voor Star Wars, zijn hond, zijn man, Starbucks en cupcakes met zoveel overtuiging? Darren deelt, geeft en krijgt alles honderd keer zo hard terug van zijn fans.

Facts:
Likes op Facebook: 101.876
Volgers op @darrenhayes: 46024
Volgers op @AskDarrenHayes: 2590
Website: www.darrenhayes.com

 

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *