Recept: couscous-salade met kikkererwten, linzen en meer

Weinig zin om te koken, maar wel om snel en lekker iets te eten? Vergeet die frietjes en de kroket en maak deze simpele, maar superlekkere salade: couscous met kikkererwten, linzen, tuinboontjes, rode kidneybonen, komkommer, tomaatjes, avocado, walnoten, kropsla en diverse zaden. Toegegeven, de zaden moet je al in huis hebben voordat je een snelle maaltijd in elkaar kunt draaien, maar heb je eenmaal een paar bakjes van de toko, dan kun je zo een half jaar vooruit!

Welke zaden je gebruikt, kun je zelf bepalen: er is ruime keus bij de toko. De zaden die ik gebruik: sesamzaad, zonnebloempitten, mosterdzaad en komijnzaad.


Het is echt supersimpel om te maken:

– bereid de couscous volgens de verpakking (het is vaak maar 1 minuut koken en even laten staan)

– was de tomaten en komkommer en snij ze in stukjes (partjes, blokjes, plakjes, wat jij wil)

– schil de avocado (een goed rijpe kun je ook pellen), ontdoe hem van zijn pit en snij hem in stukjes

– doe dit in een schaal, samen met de kikkererwten, tuinbonen, kidneybonen en linzen (in de potjes van Bonduelle zit zo weinig vocht dat je ze vaak niet eens hoeft af te gieten)

– voeg ook de couscous, de sla en de walnoten toe

– voeg de zaden toe: hoe meer salade, hoe meer zaden. In een flinke bak sla zijn van ieder zaad een paar vingerpuntjes voldoende.

Even roeren, en je bent klaar!

 

Ook lekker:
Wat ook erg lekker is hierdoor: verse blaadjes munt en koriander in kleine stukjes gehakt en citroensap

In plaats van couscous kun je ook een wrap nemen en daar de salade op leggen. Lekker daarbij is een laagje (soja)yoghurt op de wrap (tweede foto)

Eet smakelijk!!!

 


Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *