Daar ga ik dan.. 100% freelance!

Degenen die mijn Facebook- en Twitterupdates lezen weten het al: ik ben sinds 7 november 100% freelance! Mijn tijdelijke baan, die ik ironisch genoeg vlak na deze post aan heb genomen, was per die dag opgehouden. Na ruim vier leerzame, maar ook stressvolle, maanden was het klaar. En nu?

Nu kan ik beginnen aan hetgeen ik al sinds mijn afstuderen aan journalistiek (2006) wil: freelance tekstschrijver zijn! Copywriter, blogger, webeditor.. als ik maar kan schrijven, is het goed.

LaptopGarden

Fulltime schrijven is echter niet iets waar ik op lange termijn gelukkig van zal worden: ik heb afwisseling nodig. Nordic Vibes is daarvoor een heerlijke uitlaatklep. Ik zet prijsvragen op, heb contact met verschillende partijen over de inhoud, probeer me de technische kant meer eigen te maken, ben bezig met fotografie en film met mijn nieuwe Canon 600D. Donderdag ga ik mijn eerste sessie filmen, met niemand minder dan Petter Carlsen uit Noorwegen. Spannend!

Dat ik hier nu twee keer zoveel tijd voor heb is heerlijk. Interviews die al heel wat weken op de plank liggen werk ik uit, to-do’s komen aan de beurt, maar vooral de stress die het meebracht ben ik liever kwijt dan rijk. Genoeg opdrachten om rond te komen heb ik nog niet, maar ik heb ongeveer vijf maanden om dat te bewerkstelligen. Toffe opdrachten, affiliate-inkomsten, adsense-inkomsten: ik ga ontdekken wat voor mij werkt.

Ik ben nog niet volledig in het diepe. Mijn laatste loon moet nog binnenkomen, dus ik zit nog met één been in de veiligheid van loon dat sowieso binnenkomt. Maar dan is het januari en is dat loon op.. en moet ik het echt helemaal zelf doen.

Heb jij een tip voor me? Ik hoor hem graag!!

Geplaatst in Blog, Schrijven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *