If you need to store it, it ain’t worth it

Onlangs heb ik weer een opruimsessie in mijn huis gehouden. Bij het maken van mijn lijstje met boeken te leen/te koop, realiseerde ik me hoeveel boeken ik (nog steeds) heb en hoe weinig ik er mee doe. Dit geldt ook voor dvd’s en cd’s. Alles wat ik gebruik is digitaal en zo héél af en toe pak ik een cd uit de kast… om hem te importeren in iTunes. Ik heb dus eigenlijk veel spullen opgeslagen zonder ze te gebruiken. En dat is zonde van mijn ruimte.

Waarom is het zonde van mijn ruimte?

– Ik kan de ruimte gebruiken als leefruimte in plaats van als opslagruimte en als stofverzamelplek;
– Ik kan de ruimte gebruiken voor iets dat ik wél regelmatig gebruik;
– Het neemt ruimte in in mijn kast. En mijn kast neemt ruimte in. Hoe minder kasten ik heb, hoe meer leefruimte.

KamerOpgeruimd

© JanineSchrijft | Mijn kamer opgeruimd, januari ’13

Maar… het is toch leuk om een verzameling te hebben?

– Nee.
Oké, ik heb een verzameling cd’s van zekere artiesten die ik niet kwijt wil, ik ben nou eenmaal opgegroeid in de 90’s ;-). Maar over het algemeen zie ik de waarde van verzamelen niet meer. Ik vind het niet meer leuk om veel te hebben van iets, waar ik vervolgens niets mee doe. Wat maar in de kast staat stof te verzamelen. Dan heb ik daar liever een witte muur met een mooie foto die voor mij betekenis heeft dan te verdrinken in een overload aan spullen.

Vind je het dan niet zonde om die spullen weg te doen?

– Nee.
Ik heb er bewust voor gekozen om bepaalde spullen weg te doen, maar óók om bepaalde spullen te houden. Dit zijn er niet veel. En zodra mijn stapel met te verkopen/ruilen/weg te geven/weg te gooien spullen de deur uit is, worden het er ongetwijfeld nog minder. Ik blijf me maar storen aan mijn volle kast. Dus als jij wel van spullen houdt en je nog iets ziet dat je wilt hebben, laat maar weten!

Misschien hou jij wel erg van spullen om je heen, een volle boekenkast of verzamelingen. Dat is natuurlijk prima. Dan beleef je plezier aan je spullen en dan is het geval: store it because it’s worth it! Voor de anderen: lees eens mijn eerder verschenen blog op lifehacking.nl en vraag je af: I’m storing it, but is it woth it?

Geplaatst in Blog, Lifestyle en getagd met , .

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *