Interviews

Als journalist richt ik me voornamelijk op interviews met mensen die iets bijzonders doen. Die verhalen vertellen die de wereld en het leven een beetje mooier maken.

Als student journalistiek werd het me flink ingepeperd: je móet elke dag het nieuws volgen als je een carrière in de journalistiek ambieert. Enkele jaren geleden ben ik echter gestopt het het volgen van het nieuws en ik mis de negativiteit geen seconde. Veel liever focus ik me als journalist op verhalen die de wereld mooier maken. Ik schrijf graag over mensen met een bijzonder verhaal, over vernieuwde projecten en over nuttige tips die het leven op welk gebied dan ook beter maken.

Focus op positiviteit

Zo schreef ik voor Discover Benelux magazine artikelen over inspirerende ondernemers en succesvolle artiesten, schrijf ik voor Win’ interviews met gedreven studenten en op mijn eigen site Nordic Vibes over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft.

Binnen de journalistiek ligt mijn kracht bij het vertellen van het verhaal van de geïnterviewde, op zo’n manier dat diegene zelf ook positief verrast is door het eindresultaat. Verhalen waar hun passie, hun kracht of juist hun kwetsbaarheid uit spreekt.

Bekijk hier mijn portfolio of neem meteen contact op!

unsplash-camera2-880x586[:]

2 reacties

  1. Beste Janine,
    Ik heb met heel veel plezier je verslag gelezen over Floortje op Spitsbergen op je site Nordic Vibes. Het is heel herkenbaar en ik hoor Floortje de woorden precies gebruiken zoals jij deze hebt opgeschreven. Mensen verwonderen en onderdeel van de natuur zijn, dat is wat zij het liefste wil. Gelukkig is dat haar nu gelukt en is ze eindelijk op Spitsbergen. Wij, de ouders van Floortje, genieten van elke foto en van elke film. Zelf gaan we haar in april bezoeken. Heel spannend voor ons!
    Janine, nogmaals dank voor je mooie verslag. Het gaat momenteel ongeveer de hele wereld over!
    Lieve groet,
    Elise Zonneveld, de moeder van Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *